Historie rodinné firmy Bartonik se začala psát v roce 2009. V současné době pod značkou Bartoník zákazníci mohou koupit nejenom víno, ale taky kvalitní ovocné a bylinkové sirupy. Veškerá výroba realizovaná na moderních automatických technologických provozech.
Od roku 2020 se sirup Bartoník intenzivně pracuje na exportu do zemí např: Maďarsko, Chorvatko, Slovinsko, Ukrajina, Polsko, Nizozemsko, Anglie. Malajsie.
Sirupy Bartonik jsou čistě přírodní, husté sirupy vyrobené velmi šetrným způsobem z ovoce nebo bylinek s vysokým podílem ovocné složky (60 %). Jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Neobsahují přidaná barviva ani konzervanty. Sirupy jsou vynikající na přípravu domácích limonád.
Odměříme si cca 50ml sirupu černého bezu - plodu, pomeranč zbavíme kůry a nakrájíme na kostičky a dáme do džbánu. Přidáme hřebíček, skořici a zalijeme cca 80°C vodou, promícháme a necháme cca 10 minut odpočinout, aby pomeranč pustil šťávu a propojily se chutě s černým bezem z plodu.
Odměříme si cca 50ml sirupů meduňky, máty nebo černého bezu - květu, přídáme 4 plátky citronu nebo limetky. Zalijeme (450ml) cca 80°C vodou, promícháme.